Waarom zijn espressomachines zo duur?

De duurste espressomachine kan zo’n 20.000 euro kosten, maar moet je echt zoveel uitgeven om de meester van de espresso te perfectioneren? Waarschijnlijk niet.

Bovendien is de beste niet altijd de duurste, dus u moet rekening houden met de kwaliteit en andere factoren om er zeker van te zijn dat uw espressomachine aan uw wensen voldoet. En voor alle duidelijkheid, we gaan het hebben over waarom espressomachines voor thuisgebruik duur zijn. We gaan het niet hebben over commerciële machines.

Wat espressomachines voor thuisgebruik betreft, zijn er drie soorten: volautomatisch, halfautomatisch en handmatig. Laten we eens kijken waarom de prijsklassen zo uiteenlopen.

Snel antwoord

  • De hogere materiaalkosten – de onderdelen van kwaliteitsespressomachines zijn niet goedkoop.
  • De geringe vraag – er is niet veel vraag naar espressomachines van hoge kwaliteit. De meeste mensen proberen rond de $100 uit te geven. Een grotere vraag zal meer concurrentie creëren en meer spelers de kans geven mee te doen. Dit zal de hoeveelheid verkocht kwaliteitsmateriaal opdrijven en de prijs doen dalen.
  • Onderzoek en branding – Elke machine ondergaat verschillende onderzoeksniveaus voor ze op de markt komt. En dan, net als met alles, heb je merknamen die de prijzen hoog houden omdat mensen dit associëren met kwaliteit.

OPMERKING: Bij Coffee Dorks hebben we zo’n beetje alle espressomachines getest die er zijn – nieuw, oud, goedkoop, duur, noem maar op, we hebben er espresso mee gemaakt. Als resultaat hebben we min of meer geconcludeerd dat een goede espressomachine voor thuisgebruik kan worden gekocht voor minder dan $500.

Kwaliteit van de materialen

De onderdelen van een espressomachine bepalen de kosten. Automatische espressomachines hebben veel onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn de molen, de zetgroep of de groepenkop, portafilters, en het thermoblok.

Deze interne onderdelen zijn al duur als de materiaalkosten worden meegerekend. Dan zijn er nog de externe onderdelen die voor de afwerking worden gebruikt, het roestvrij staal, het geborsteld chroom, de stoomstaaf, enz.

De prijzen zullen alleen al stijgen met het bedrag dat aan de materialen van de machine wordt besteed. Voor dure koffiemachines worden vaak hoogwaardige en dure materialen gebruikt. Hoewel duur, hebben dit soort espressomachines de beste kwaliteit – daarom zijn ze duur.

Voor goedkopere koffiemachines worden betaalbare materialen gebruikt. Dit is de reden waarom ze vaak van lage kwaliteit zijn. Hoewel deze goedkope machines bestaan, kopen sommigen liever de dure. Natuurlijk zijn ze betaalbaarder, maar als het op de aanschaf van een koffiezetapparaat aankomt, moet u de kwaliteit ervan in ogenschouw nemen.

Wat heb je aan een goedkope machine als die na een week al niet meer werkt? Per slot van rekening kosten deze goedkope machines nog steeds veel; ze zijn alleen minder duur dan de kwaliteitsmachines. U hoeft niet de extra dure te kopen. Een paar dollar kan net het verschil zijn tussen de twee.

Onderzoek

Deze machines gaan door meerdere processen. Klanten zijn zich niet bewust van dit feit. Elke espressomachine die bestaat heeft of moest lange tijd onderzoek en ontwikkeling ondergaan, wat het product zelf duurder maakt naarmate de processen langer worden. Dit is de reden waarom sommige espressomachines zo duur zijn – zij hebben meer onderzoek en ontwikkeling doorgemaakt.

Het personeel dat verantwoordelijk is voor het maken van de machine zelf voegt ook een aanzienlijke kostprijs toe aan het artikel. Hoewel het misschien een beetje prijzig is, is het beter dan een goedkope te kopen en je zorgen te maken dat het product in je gezicht ontploft wanneer je het gebruikt.

Merknaam

Merken maken een enorm verschil in de kosten van een product. Deze merkproducten hebben een exclusiviteit verbonden aan het label. De belachelijk hoge prijzen compenseren de merknaam die wordt rondgebracht. Hoog geprijsde espressomachines worden vaak geleverd met een enorm merk. Deze merkartikelen zijn weliswaar duur, maar maken het imago dat ze uitstralen waar.

Een groot merk gaat ook gepaard met goede kwaliteit. De goedkopere espressomachines worden vaak niet geleverd met een merklabel op hun doos. Espressomachines passen goed bij het gezegde: “Je krijgt waar je voor betaalt.” Maar er zijn betrouwbare fabrikanten die producten van goede kwaliteit aanbieden tegen een betaalbare prijs.