Kan je koffiedik hergebruiken

U begint te merken dat uw dagelijkse koffiegebruik een gat in uw portemonnee begint te slaan. Terwijl je rondkijkt naar manieren om de kosten te drukken, kom je online een paar mensen tegen die je aanraden om je koffiedik na de eerste keer zetten nog een keer te gebruiken; is dit gebruikelijk? Veilig? Volkomen walgelijk? Wij zijn op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag, en wat we vonden was zeer interessant.

Smaak

Laten we één ding voorop stellen; als je serieus bent over de smaakprofielen en verhoudingen in je koffie, wil je je gemalen koffie waarschijnlijk niet hergebruiken. Dat extra kopje zal vrijwel zeker niet hetzelfde smaken als het eerste, en als je op zoek bent naar die extra-frisse oppepper meerdere keren per dag, zul je moeten betalen voor extra gemalen koffie.

Dat gezegd hebbende, als je iemand bent die een royale hoeveelheid creamer en suiker in zijn koffie doet, zul je dit verschil misschien niet zo merken. In deze situaties kan het goed zijn om je koffiedik opnieuw te gebruiken, maar alleen als je het snel doet.

Hetzelfde koffiedik twee keer op een dag hergebruiken is één ding, maar een hele dag of langer wachten is waarschijnlijk geen goed idee. Tenzij je het koffiedik tussendoor weggooit en grondig droogt, zul je waarschijnlijk merken dat verzadigd, drassig koffiedik een uitstekende voedingsbodem is voor bacteriën, schimmels en zelfs schimmels. Dit kan uitzonderlijk snel gebeuren, en als je ze 3 dagen of langer laat staan, wil je ze absoluut weggooien.

Daarnaast is het ook belangrijk om gemalen koffie nooit meer dan maximaal twee keer te gebruiken. Niet alleen zal de koffie dan afschuwelijk smaken, maar je verspilt ook nog eens water, dus het heeft echt geen zin om het zo ver te laten komen.

Alternatief gebruik

Als je nog steeds op zoek bent naar een andere bestemming voor je koffiedik dan ruimte innemen in je vuilnisbak, kun je proberen ze te drogen en te gebruiken als een scrub voor de huid, of als een schuurmiddel voor het schoonmaken van bijzonder moeilijke gerechten.

Je kunt er ook compost van maken, want wormen zijn net zo dol op koffie als jij! Zorg er wel voor dat je ze goed schoon houdt, vooral als je ze op je lichaam wilt gebruiken.

Aan het eind van de dag, ongeacht wat iemand je zal vertellen, kan het geen kwaad om je koffiedik opnieuw te gebruiken, vooral niet als het ene brouwsel kort na het andere komt. Dat gezegd hebbende, wil je er geen gewoonte van maken, en je moet absoluut niet proberen om meer dan twee brouwsels uit dezelfde set koffiedik te halen. Als je dit in gedachten kunt houden, komt het helemaal goed.

Heb je andere vragen over het hergebruik van koffiedik, of ideeën om gebruikte koffiedik een nieuwe bestemming te geven in je huis? Deel ze hieronder met andere lezers.